Echografie

Wat is echografie?

Echografie wordt in de gezondheidszorg regelmatig ingezet om een beter beeld te krijgen van lichaamsstructuren die we vanaf de buitenkant niet kunnen zien.

Door middel van ultrasone geluidsgolven (niet hoorbaar voor mensen) kunnen de inwendige structuren in het lichaam op een beeldscherm zichtbaar gemaakt worden. Binnen de fysiotherapie wordt echografie ingezet om onder andere spieren, pezen, kraakbeen, gewrichten en soms zenuwen en bloedvaten te beoordelen.


Waarom echografie?

Naast het fysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek kan het soms gewenst zijn om meer informatie te krijgen over de aard en ernst van de aandoening. Hierdoor kan er een betere diagnose en daarmee ook een betere prognose en behandelplan bepaald worden.

De voordelen van echografie zijn onder meer dat het makkelijk en snel toe te passen is, niet pijnlijk of belastend is voor de patiënt en ongevaarlijk is.


Wat kost een echografisch onderzoek?

Voor het echografisch onderzoek bij de fysiotherapeut worden geen extra kosten in rekening gebracht. Het valt dus onder het standaard tarief van een fysio- of manueel therapeutische zitting. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden deze kosten door de zorgverzekeraar vergoedt. 


 
 
 
E-mailen
Bellen