Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een onderdeel van de gezondheidszorg die gericht is op ‘het houding en bewegingsapparaat’. Fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd wat maakt dat het een beschermde titel is. Dit betekent dat niet iedereen zich fysiotherapeut mag noemen.

Fysiotherapie helpt bij het oplossen, verminderen of voorkomen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je beter kunt bewegen.  

Wanneer naar de fysiotherapeut?

-         Als u last heeft van pijnklachten bij bewegen of van een blessure

-         Bij chronische aandoeningen waarvoor beweegzorg nodig is

-         Voor revalidatie na een operatie of ongeval

-         Vóór een operatie om kracht/conditie op te bouwen  

Wat doet de fysiotherapeut?

De behandeling van de fysiotherapeut is aangepast aan de situatie en klachten van de patiënt. Dit kan soms bestaan uit het geven van advies over houding en bewegen, maar ook uit het geven van oefeningen of het toepassen van specifieke behandeltechnieken. Deze behandeltechnieken bestaan onder andere uit technieken om de gewrichten beter te laten bewegen (mobilisatietechnieken) of om de spierspanning te beïnvloeden. 

Een behandeltraject begint altijd met een ‘intake’. Deze intake bestaat uit een screening en een vraaggesprek, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Op basis van de intake wordt een conclusie getrokken, de fysiotherapeutische diagnose.

Aan de hand van deze diagnose en de persoonlijke doelstelling van de patiënt, wordt er een behandelplan opgesteld. 

Bij Fysiocentrum Wouter Oomen vinden we het belangrijk dat het na de intake voor u duidelijk is wat het probleem is en wat welk behandelplan we kunnen aanbieden. Vandaar de slogan: Heldere analyse, duidelijk plan!

Naast algemene fysiotherapeut biedt Fysiocentrum Wouter Oomen verschillende specialisaties. In het menu ‘behandelingen’ leest u hier meer over.

 
 
 
E-mailen
Bellen